CEN/SS C01
ISO/TC 34/SC 17
CEN/SS C01
ISO/TC 34/SC 17
Beskrivelse
Hvad er ISO 22000?
Denne udgave af ISO 22000 er en fuld revision af den internationale fødevaresikkerhedsstandard, der første gang blev offentliggjort i 2005.
ISO 22000 er et ledelsessystem inden for fødevaresikkerhed. Standarden gør enhver virksomhed, som er direkte eller indirekte involveret i fødekæden, i stand til at identificere de relevante risici og håndtere dem effektivt. Den dækker, hvordan organisationer i fødevarekæden kan implementere og anvende et fødevaresikkerhedsstyringssystem, så organisationerne kan producere fødevarer, der er sikre for forbrugerne.
DS/EN ISO 22000:2018 giver klar vejledning og anbefalinger, der gælder for hele fødevarekæden, fra primærproduktion til detailhandel.
Hvem henvender ISO 22000 standarden sig til?
Ledelsessystemet for fødevaresikkerhed er et rigtig godt værktøj for enhver fødevarevirksomhed uanset størrelse. Standarden danner rammen for organisationen og strukturen i virksomheden, samler procedurer og arbejdsgange under ét system og fastlægger ansvars- og kompetenceområder. Den del af standarden, som handler om fødevaresikkerhed, er baseret på HACCP-principper, der ligger til grund for det lovpligtige egenkontrolprogram.
Hvad er ændret siden sidste opdatering?
Denne 2. udgave ophæver og erstatter 1. udgave (ISO 22000:2005), hvis indhold er blevet teknisk revideret i form af ændret punktrækkefølge. Det tekniske korrigendum ISO 22000:2005/Cor.1:2006 er også indarbejdet.
Nedenstående annekser er indeholdt og giver brugere af dette dokument yderligere information:
Anneks A: Krydshenvisninger mellem CODEX HACCP-principperne og dette dokument
Anneks B: Krydshenvisninger mellem dette dokument og ISO 22000:2005
Scope