Denne tekniske specifikation
- definerer regler, som gælder ved audit og certificering af fødevaresikkerhedssystemer (FSMS), som opfylder kravene angivet i ISO 22000 (eller andre specificerede FSMS krav), og
- giver kunder den nødvendige information og tillid til den måde, deres leverandører er blevet certificereret på.
Certificering af fødevaresikkerhedssystemer (i denne tekniske specifikation omtalt som "certificering") er en tredjeparts overensstemmelsesvurderingsaktivitet (se ISO/IEC 17000:2004, 5.5). Organer, der udfører denne aktivitet, er derfor tredjeparts organer, der udfører overensstemmelsesvurdering (i denne tekniske specifikation omtalt som "certificeringsorganer").
NOTE 1 – Certificering af et fødevaresikkerhedssystem kaldes under tiden også "registrering", og certificeringsorganer omtales under tiden som "registratorer".
NOTE 2 – Et certificeringsorgan kan være ikke-statsligt eller statsligt (med eller uden en regulerende myndighed).
NOTE 3 – Denne tekniske specifikation kan anvendes som et kriteriedokument for akkreditering eller peer-vurdering af certificeringsorganer, som ønsker at blive anerkendt som værende kompetente til at certificere, at et fødevaresikkerhedssystem opfylder kravene i ISO 22000.